Betonpanda

Divat, zene, rosszindulat.

Betonpanda@Facebook

2kerék

Ezek vannak

80-as évek (4) 80 as évek (15) 90 es évek (10) accesoires (32) amerika (42) archiv (4) avantgárd (3) ázsia (6) baba (7) bemutatók (46) burberry (5) celebriti (68) chanel (8) christopher bailey (3) cipő (19) couture (5) csunya (44) cukimuki (69) divat (240) divattervezők (103) dizájn (16) ékszer (3) félisten (7) fesztivál (15) film (25) fotó (82) franciák (15) frizu (6) fúúúj (22) gagyiság (48) glamour (18) grafika (3) gusztustalan (10) holiday (16) hurrá (42) id (3) ideg (11) ikon (28) illusztráció (9) információ (45) jesuisbelle (7) jó dolog (80) kabát (3) kalap (3) karl lagerfeld (11) kedvenc (15) kelis (3) kiállítás (20) kinga (6) klasszikus (11) klip (75) koncert (20) kortárs művészet (14) london (24) madonna (6) magazin (52) magyar (54) manolo (3) marc jacobs (13) maxigáz (3) milano (5) mjúzik (98) modellek (112) news (12) new york (28) olivier theyskens (5) orosz (5) oscar (3) paris (12) parti (31) pasi (4) reklám (3) rögvalóság (28) rossz hír (10) ruha (90) sex and the city (4) stella mccartney (3) steven meisel (9) svéd (4) szép (137) szuper (36) talpalávaló (19) tánc (11) tavasz (9) the room (10) topán (6) trend (9) uk (9) ünnep (3) use unused (5) utca mocska (5) valentino (7) vélemény (29) vérhalálszenvedés (4) versace (7) vicces (62) vogue (29)

Utolsó kommentek

  • Németh Roland: nem tudom hogy miért nem szereted a kelta lányokat mert azok nagyon is szépek. nekem kelta csajom ... (2014.10.28. 21:27) Girls I do adore #6
  • Tumblr Banner Maker: Kell is az kell is az. De hova tünt, mert már nem találom sehol? AZtirja nem található (2014.07.06. 14:47) Tumblr
  • G_P: Nos, a legkülönösebb számomra az, hogy pont te, mint a fiatal, magyar, fővárosi, modern értelmiség... (2011.01.23. 14:44) Norvégia 7+1 pontban
  • **Anna**: sajnálat...:( (2010.05.19. 00:49) A hét zenéje: Rambling Man
  • tomaki: hát akkor Isten hozott az újságírás világába, kívánok hozzá sok sikert, jó időben jó ihletet, és, ... (2010.04.14. 22:31) A hét zenéje: Rambling Man
  • Utolsó 20

A hét zenéje: Rambling Man

2010.04.08. 19:02 | betonpanda | 6 komment

Laura Marling egy cuki angol énekes-dalszerző, ennyit tudok. Egyebek a klip után.

*
Kedves pandabarátok, gondolom, feltűnt, hogy már alig posztolok. Nincs kedvem emiatt folyton bűntudatot érezni, ígérgetni meg minek, úgyhogy inkább mondom, mi a helyzet. Több oka van, de a legfontosabb, hogy amióta elkezdtem rendszeresen újságot írni, azóta egyre kevesebb kedvem van a szabadidőmben is írni (olvasni is, ami azt illeti).  Szerencsétlen helyzet, de nem én vagyok erre az első példa a történelemben. Sok barátommal beszélgettem erről: akad, aki szerint mindennek van szavatossági ideje, és talán a blogomé most járt le, mások szerint nem kéne hanyagolnom, megint mások szerint márkát kéne magamból építenem, de az üzlethez sose értettem. Szóval, patthelyzet.
Ami biztos, hogy teljesen nem akarom lehúzni a redőnyt, mert jöhet még olyan téma, amiről itt akarok beszámolni. Viszont fogalmam sincs, milyen gyakran lesz ez. Az is lehet, hogy néhány hónap múlva megint lesz kedvem blogolni, nem tudom. Remélem, megértitek.
Aki mindenáron az én írásaimat szeretné olvasni, ott van a magyar nyelvű Time Out Budapest, a Room, és a májusi Marie Claire-ben is lesz egy cikkem, a többiről meg majd idejében szólok.
Köszi, hogy eddig olvastatok, és köszi, ha ezután is ránéztek a blogra néha.
<3

Címkék: klip mjúzik

Hasvillantó

2010.03.30. 13:54 | betonpanda | 7 komment

Egy street fashion oldalon találtam ezt a képet és egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy tetszik vagy sem. Pontosabban, nem kéne hogy tetsszen és mégis. A haspóló visszatérésétől ugyanis egyáltalán nem vagyok oda, viszont ezen a lányon, ebben az összeállításban valahogy mégis működik. Egyszerű, de ütős kiegészítők (kedvencem a nagyon pimp cipő), monokróm, és egy taligányi magabiztosság. Szerintetek?

 

Címkék: vélemény amerika new york divat ruha street accesoires

After Oscar

2010.03.09. 01:40 | betonpanda | 50 komment

Az Oscar gála képeit számtalan helyen végignézhette, aki akarta, ezzel most nem is foglalkoznék hosszasan. Onnan Cameron Diaz, Zoe Saldana, Rachel McAdams és Maggie Gyllenhaal ruhája tetszett, illetve Meryl Streepet említeném még, mint követendő példa. Idétlen volt Sarah Jessica Parker plusz egy fejnyi kontya, Vera Farmiga hatalmas fodros ruhája sem győzött meg, Jennifer Lopez ruháját, ami szó szerint dupla feneket kerített neki, betudtam megalomániának.
De elég a fecsegésből: bár Kate Bosworth csak az afterpartira futott be, mégis azonnal köröket vert az előbb felsorolt összes színésznő megjelenésére. Ez a Valentino estélyi nekem egy az egyben a tavaszt testesíti meg: könnyed, libbenős és a színe fantasztikusan meghatározhatatlan. Valahol a korallvörös és a rózsaszín közt egyensúlyoz, egy csepp naranccsal. Imádom. (Klikk, nagyít.)


Egyébként lassan kénytelen leszek Bosworth kisasszony személyében új ikont avatni, pedig korábban nem szimpatizáltam vele különösebben. Az utóbbi időben viszont nem láttam rosszul felöltözni. Tetszett a nemrég viselt Peter Pilotto ruhában (abból a kollekcióból az egyetlen jó darab volt egyébként), és a kis Chanelben is jól nézett ki. További bizonyítékok a style.com-on.
 

Címkék: amerika divat ruha szép celebriti divattervezők glamour

A nap képe

2010.03.06. 13:22 | betonpanda | 1 komment

Clémence Poésy francia színésznő Sofia Sanchez és Mauro Mongiello fotóján. Egyszerű, tiszta, szépséges. Tavasz van. :)

 

Címkék: fotó szép franciák

A hét zenéje: Dead Sound

2010.03.05. 12:57 | betonpanda | 1 komment

Hétfőn megnéztem a Whip It! című görkoris opuszt Ellen Page főszereplésével, azóta ezt a számot hallgatom a soundtrackről. A Raveonettes 2007-es Lust Lust Lust albumáról van.
A film egyébként aranyos, bár semmi extra, fura lány megtalálja önmagát + tinilávsztori. Lehet rajta olvadozni, főleg ha az ember maga sem tartozott a népszerű csajok klikkjébe.

Erről beszélek.

Címkék: film cukimuki klip mjúzik

Bogárkáim

2010.03.05. 07:46 | betonpanda | Szólj hozzá!

A Bottega Veneta 2010 őszi bemutatóján sokkal érdekesebbek voltak a kiegészítők, mint a ruhák, úgyhogy erről most meg lesz emlékezve, jól. Tomas Maier mindenféle páncélos bogár (szarvasbogár és skarabeusz, amit felismertem) mását álmodta ékszerekre, de az irizáló kitinpáncél színei visszaköszöntek a táskákon és a cipőkön is. Úgy amúgy a természet lágy ölén nem vagyok a rovarok nagy rajongója, de szerencsére ezek nem másznak sehova, másrészt meg nagyon elegánsak. Igazából bármelyiket elfogadnám, de legjobban a vékony karperec, a gyűrű és az ékszertáska tetszenek.
 

Címkék: divat szép ékszer bemutatók milano accesoires

A hét zenéje: Alligator

2010.02.22. 08:29 | betonpanda | Szólj hozzá!

Új Tegan and Sara, aranyos. (via Mizeka)
Alligator

Tegan and Sara | MySpace Music Videos

Címkék: klip mjúzik

Márciusi kultúrbonbon

2010.02.21. 14:22 | betonpanda | Szólj hozzá!

Most kicsit előreszaladok időben, de jobb, ha tőlem tudjátok, hogy: tavasszal különösen fontos a kultúra, mert az agysejtek is megújulnak és könnyebb befogadni! (Ezt most találtam ki, de attól még lehet, hogy igaz.)
A következő programokat ajánlom becses figyelmetekbe:
A divat világa a fotográfiában - tegnap és ma, már. 19. - ápr. 25.
A Magyar Sajtófotó Kiállítás kísérőprogramja a Magyar Nemzeti Múzeumban. A "tárlat azoknak a magyar fotográfusoknak a munkáiból mutat be válogatást, akik ennek a műfajnak a mestereivé váltak idehaza és külföldön a múlt századtól napjainkig. 
Olyan mesterek képei kerülnek bemutatásra, mint például Angelo, Balogh Rudolf, Gink Károly, Inkey Tibor, Lajos György, Kublin János, Munkácsy Márton, Pécsi József, Rónai Dénes, Sziklai Dezső. Érdekességnek ígérkeznek Farkas Tamás és Fenyő János fotói és annak a fiatal fényképész generációnak - Aknay Csaba, Dobos Tamás, Hajdu András, Krasznai Zoltán, Lábady István, Perlaki Márton, Sárosi Zoltán, Tombor Zoltán - az alkotásai, akik ma ugyanúgy a divatfotózás élvonalában állnak itthon és nagyvilágban, mint neves elődeik." Nem tudom, ki volt a kurátor, vannak fenntartásaim, de azért kötelező.
Glenn Brown retrospektív, LuMú, ápr. 11-ig.
Róla azt kell tudni, hogy őrült híres kortárs brit festő, és ha már elhozták idáig, akkor illik megnézni. Február és március utolsó hétvégéjén is ki lehet használni a LuMú akcióját, mert ezeken a napokon minden 26 év alatti látogatót ingyen beengednek az összes tárlatra.

Végül, de nem utolsósorban pedig egy kedves ismerősöm, Surányi Miklós fotós munkái lesznek láthatók a Viltin Galériában.

Címkék: fotó magyar kiállítás információ kortárs művészet

Alexander McQueen (1969-2010)

2010.02.11. 17:10 | betonpanda | 19 komment

Megint szegényebbek lettünk egy zsenivel: Alexander McQueenre holtan találtak rá ma reggel, önkezével vetett véget az életének. McQueen az utóbbi két évtized divatjának vitathatatlanul egyik legnagyobb hatású, megkerülhetetlen alakja volt, azon kevesek egyike, akik igazán komplex és elképesztő vízióval bírtak. Képes volt teljesen új világokat alkotni.
Értetlenül állok a történtek előtt. Teljesen le vagyok sújtva.

 

Címkék: gyász divattervezők rossz hír

A tavaszi ruhatáram

2010.02.08. 08:22 | betonpanda | 4 komment

Megpróbálom egy poszt erejéig elképzelni, hogy nemsokára tavasz lesz (annak ellenére, hogy nagyon bírom ezt a sok havazást). És ha már kikelet, rügyezés meg őrjöngő madarak, akkor nyilván évszaknak megfelelő ruhák is kellenek. A High Snobette blogon bukkantam a Berangere Claire nevű márkára, most hallok róla először, de simán válogatnék inkább tőlük, mint a Mangoból (most mondtam egyet).
Először is, kell egy ilyen kék, jó szabású ing, szigorúan betűrve, szigorúan ceruzafazonú vászonnadrággal, ami bokáig ér.

A nadrág valami ilyesmi, aztán kell egy mokaszin (pl. lakkpiros, hmm) és a hajam is hordanám így.

Beszerzek még mindenképp egy csíkos ruhát is, mondjuk nem muszáj tengerészesnek lennie, jó lesz a Sonia Rykiel H&M-ből is valamelyik színpompás példány. Viszont ilyen vitorlázós cipő KELL, már tavaly nyáron is akartam, és a bénaság netovábbja, hogy Londonban nem vettem, mert Temzét lehetett velük rekeszteni.

Nem utolsósorban pedig viselnék ilyen cuki szoknyát laza toppal, de sajnos ez a része, ami álom marad. Számtalan öltözőfülkés próbálkozás után ugyanis kénytelen voltam belátni, a derékig húzott szoknyát nem az én testalkatomra találták ki, hanem a nyurga csajokra.

 

Címkék: tavasz divat ruha cukimuki cipő franciák szuper

A hét zenéje: I Feel Better

2010.02.07. 15:15 | betonpanda | Szólj hozzá!

A Hot Chip One Life Stand című új albumáról ez a szám az egyik kedvencem, akár személyes manifeszónak is felfogható. Kell hozzá egy kis türelem, míg beindul, de nagyon jó. A marimba vagy melyik hangszer, ami már La Roux-nál is volt, meg most jut eszembe, hogy a Bud Spencer filmek állandó kísérője, még mindig bejön. Nincs még hivatalos klip, de ez elég vicces videó.

Címkék: mjúzik

Je ne sais quoi

2010.01.31. 15:45 | betonpanda | 1 komment

Egyre több divatháznál forgatnak rövid filmecskéket, és a tendencia csak fokozódni fog, ez a jövő, nem én találtam ki. A divatfilm jóval kreatívabb, szabadabb formája ugyanis a reklámnak, nem annyira tenyérbemászó, mint egy kampány vagy sima lookbook, hiszen itt úgy tűnik, a ruhák szinte mellékesek, a hangulatra helyezik a hangsúlyt (amit utána naná, hogy a ruhával veszel meg). Bevallom, manapság ritkán van türelmem bármit véginézni, ami 2 percél hosszabb (ugyanígy, végigolvasni 2 bekezdésnél többet), de most is akad kivétel. Vanessa Bruno már az őszi szezonban is felkérte Stéphanie di Giusto kliprendezőt egy videó készítésére, és most itt a tavaszi is. Mindkettőben Lou Doillon szerepel, ha valaki nem ismerné, ő afféle kultnő, Jane Birkin egyik lánya, a kúlság tehát öröklött. Ha a tényekhez ragaszkodunk, Lou lóarcú és csúnya, de mégis van benne valami iszonyú bájos, je ne sais quoi. Ez az őszi, szomorkásabb és dühösebb, a tavaszit nem engedi felrakni, de az még jobban tetszett, itt találjátok.

Címkék: film tavasz divat szép klip franciák szuper

2010.01.31. 15:17 | betonpanda | Szólj hozzá!

A Pulcsipartiról be lesz számolva, csak még össze kell várnom a képeket!

A nap kedvence: giccstopán

2010.01.27. 09:18 | betonpanda | Szólj hozzá!

Fantasztikus, hogy a 2009 őszi-téli kollekciók mennyire kimaradtak, de így legalább mindig rácsodálkozom valami újra. Most például erre a kristályokkal és masnikkal ékesített, szarvasbőr Chloé cipőcskére, ami az "annyira giccses, hogy már jó" tipikus esete.

Címkék: divat giccs topán cipő

A nap képe: Light Air

2010.01.22. 14:31 | betonpanda | Szólj hozzá!

Jan Welters csodaszép fiús anyaga az olasz D Magazine-ból. A modell Tomek, styling Davide Brambilla. Különösen a portré lélegzetelállító. Teljes sorozat itt.Címkék: fotó magazin divat szép modellek

Milyen a jó pulcsi?

2010.01.21. 20:18 | betonpanda | 9 komment

A jövő heti grandiózus pulcsi parádéra készülve forgattunk egy videót, melyben a Jajcica turi választékát szemlézem (nekik ezúton is köszönet). Sajnos, a hang nem volt jó, ezért feliratozni kellett a remekművet, de még így is látszik, milyen született riportertehetség vagyok!
Január 29-én a Toldiban a helyetek, PULCSIBAN!

Hogyan készüljünk a pulcsi partira? from Imola Kiss on Vimeo.

Címkék: parti hurrá klip

A hét zenéje: Ring Ring

2010.01.18. 16:09 | betonpanda | Szólj hozzá!

Péntek óta nem bírok leszakadni erről a Sleigh Bells számról, és ez még pár napig biztos így is marad. Ez egy elég tűrhető koncertfelvétel, de ebben meg iszonyú prosztó a lány pink cicanadrágja, úgyhogy ne nézzetek oda, ha kedves az életetek. :D

Címkék: mjúzik

Rám csaj még nem volt ilyen hatással

2010.01.18. 00:45 | betonpanda | 2 komment

Nem a szokásos modellrovat-címet adtam, mert az új kedvencem utolérhetetlen fölénnyel ver mindenkit. Jacquelyn Jablonski amerikai, 21 éves és a 2010 tavaszi bemutatószezonban tűnt fel. Csak az elragadtatás legmagasabb szintjén tudok róla nyilatkozni, a gyönyörű sötét haj és világító zöld macskaszemek egyébként is gyilkos kombináció. Végem van tőle, tényleg. Szövegelés helyett  íme a bizonyíték.

Fotók: fashion spot, Jacques Dequeker (3), Jason Brownrigg (5)

Címkék: fotó divat szép modellek

Pandaszülinapi buli!

2010.01.15. 12:51 | betonpanda | Szólj hozzá!

Több mint egy hónapnyi szervezkedés és kisebb fennakadások után végre bejelenthetem, hogy tető alá hozunk egy eszelős bulit a blog 3. születésnapját ünneplendő. Persze nem sima buli lesz, hanem beöltözős.

A dresszkód ennek értelmében bármilyen kötött / vicces / fura / elborult mintás pulesz, amelyik a hétköznapokon és más bulikon nem érvényesül, mert mindig csak a flanc!!! Úgyhogy máris meg lehet rohamozni a felmenők szekrényeit, és előkotorni a legőrültebb darabot, amit találtok. Ha valami érthetetlen okból kifolyólag nem lenne ilyen a háztartásban, még mindig lehet kölcsönkérni vagy turkálni.
Persze az este nem marad nyom nélkül, mert igyekszünk majd lefotózni a teljes arzenált. Ráadásul kis háziversenyt csinálunk, a 3 legpimpebb pulcsi tulajdonosa ajándékot kap:
az első helyezetté lesz egy BudhaTomi mintás pulcsi a Printa jóvoltából, a második helyezett indie cd-csomagot nyer, amit a Neon Music Hungary ajánlott fel, a harmadik pedig egy Fischer Judit mintás sál, szintén Printa.

Hol: Toldi (ezúton is köszönjük, hogy megkaptuk a helyet)
Mikor: 2010. január 29. 22:00
Dj-k: a Kunk, előttük/utánuk remek ízléssel megáldott barátaim
Ki jöhet: bárki, aki jó arc
Miben gyere: PULCSIBAN. Most szólok, hogy aki nem hajlandó ennyi erőfeszítést tenni, az inkább NE jöjjön, mert ez a lényeg az egészben. Szóval az ilyen ünneprontókra legalábbis nagyon csúnyán fogunk nézni, mi pulcsisok, de az is lehet, kitoloncoltatom őket.
Facebook esemény itt.

Találkozunk ott! Grandma power!!!

Művészbarbi

2010.01.14. 00:54 | betonpanda | Szólj hozzá!

A jó öreg Barbie a művészet világhírű remekeiben. Ez annyira súlyos, hogy nem is tudok mit hozzáfűzni :DDDDD
Milói Barbie

Barbie Lisa

Barbie gyöngyfülbevalóval

Barbie Maar portréja (ez egyébként totál olyan, mint egy női szereplő a Cartoon Networkön)

Ez az Otto Dix átirat viszont tényleg tetszik.

További képek itt.


 

Címkék: vicces ikon baba gagyiság

A hét zenéje: My Baby Left Me

2010.01.14. 00:00 | betonpanda | Szólj hozzá!

Roxról a Quarton olvastam, a lényeg, hogy zenei előrejezések szerint potenciális Amy Winehouse pótlék. A szám címe megtévesztő, egyáltalán nem depis zene. Kedvenc sorom a "freedom fighter - compulsive liar" :)))

Címkék: london mjúzik talpalávaló

Klasszikus kis csavarral

2010.01.11. 07:35 | betonpanda | 3 komment

A párizsi Colette concept store rendszeresen kér fel divattervezőket spéci projektekre. Most Christopher Bailey-t találták meg azzal, hogy adaptálja a klasszikus Burberry trencskót az üzlet számára. Az anyagot egyrészt váll-és derékrészen redőzte, majd csavargatta, de az igazi meglepetést a gallér alá rejtette kis aranyszegecsek formájában. Első ránézésre semmi extra, de ahogy felcsapod a gallért, máris egészen más felhangot kap a megjelenésed. Nagyon tetszik az egész ötlet. Két fazonban, limitált számban lesz kapható február 22-27 között. A rövidet 1995, a hosszút 2495 euróért vesztegetik (összehasonlításképp: a legolcsóbb esőkabát 450 euro a Burberry webshopjában), de gyanítom a borsos ár ellenére is tele van már a várólista. (via Materialiste)


Címkék: divat szép klasszikus kabát divattervezők burberry christopher bailey

Helló 2010, helló 3 év!

2010.01.11. 00:05 | betonpanda | Szólj hozzá!

Drága, méltatlanul elhanyagolt olvasótáborom! Őszintén szólva nem gondoltam, hogy eljutunk idáig, de ma 3 éves a blog. Annak idején fogalmam se volt mibe vágok bele, de most már biztos, hogy életem egyik legjobb ötlete volt. Nagyon sok mindent kaptam általa - lehetőségeket, új ismerősöket és így tovább. További érzelgés helyett csak annyit mondanék, hogy reméljük a posztokban terméketlen és egyéb szempontokból is nyomoronc 2009 után 2010 sokkal jobb lesz! Köszi mindenkinek, aki ki- és velem tart ezután is. Napokon belül szuper dolgot fogok bejelenteni, addig is: PANDA POWER, JEEE!

 

Karácsonyi eye candy

2009.12.23. 20:48 | betonpanda | 3 komment

Drága közönség, szaloncukor helyett küldöm a más módon, ám szintén érzékeket csiklandozó képet Mathias Lauridsenről :)))


 

 

Címkék: fotó szép cukimuki

A divatvilág rejtélyei #22

2009.12.09. 12:19 | betonpanda | 3 komment

Fenyegető tendencia sejlik fel a cipődivat horizontján (micsoda tökéletes képzavar!), legalábbis ami a jövő tavaszt illeti. A tervezők már nem elégszenek meg annyival, hogy tovább forszírozzák a nyaktörő 15-20 centis sarkakat és platformokat, nem! Azt akarják, hogy a cipőnk igazán ocsmány legyen. Az első két képen a Versace, a harmadikon Christian Louboutin agyszüleménye látható. Az a kombináció, ami jól néz ki egy ötéves óvodás rajzán, sajnos nem feltétlenül érvényesül a lábbeliken. Ráadásul a Versace valahogy megkaparintotta Kelet-Európa elfekvő, epileptikus mintázatú linóleumkészleteit és bizonyára sikerrel le is nyomják majd olyan műveletlen nyugatiak torkán, mint Rihanna.
Kedves olvasóim, én most is, mint mindig, a józan megfontolást javaslom.
Képek: highsnobette.

 

Címkék: vélemény divat csunya cipő divattervezők versace accesoires